Kringloop op een dienblaadje

Kringloop op een dienblaadje

Wie mij een beetje kent, weet dat ik tot een paar jaar geleden echt helemaal niets van kringloopwinkels moest hebben. Ik zag alleen de afgedankte troep van een ander. En nu? Nu loop ik er regelmatig binnen in de hoop een mooie aanvulling op ons interieur te vinden. Zo wist ik laatst een leuke fles te scoren zonder er direct een bestemming voor te hebben. Eenmaal thuis zag ik mogelijkheden op mijn witte dienblad, maar dan moest er nog wel iets bij. Een nieuw project was geboren…

Tweedehands bloempot
Nu mag ik ‘s avonds graag een kaarsje branden en dus mocht mijn Bolsius kaarsenplateau met daarop drie rustieke kaarsen blijven. Verder ben ik dol op planten en dus verdiende ook een gekregen stekje van de pannenkoekenplant een plek op het dienblad. Nu alleen nog op zoek naar een geschikte bloempot. Geen nieuwe, maar een tweedehandsje uit natuurlijk het schap van de kringloopwinkel.

Likje krijtverf
Ik vond een exemplaar die mij qua vorm aansprak, maar qua kleur helemaal niet. Voor mij geen reden om de bloempot te laten staan, want met een likje krijtverf wist ik het zeker naar wens te maken. Bij Kwantum kocht ik een 100 milliliter potje Ashford & Sons in de kleur Milky White. Meer dan de bloempot goed afnemen, was ter voorbereiding niet nodig. Met een kleine roller bracht ik een eerste laagje krijtverf aan. Al na een half uurtje kon ik een tweede laagje aanbrengen en daarmee was mijn bloempot klaar.

Klein detail
Bij toeval vond ik in dezelfde kringloopwinkel nog twee identieke bloempotjes als perfecte aanvulling op mijn dienblad. Gevuld met een moza├»ekplantje komen ze helemaal tot hun recht. De fles kon in mijn ogen nog wel wat extra’s gebruiken en dus wikkelde ik rond de hals een stuk jute touw. Altijd leuk om te zien wat een klein detail kan doen. Mijn dienblad is nu goed gevuld en vormt een mooie aanwinst op onze salontafel.

Kringlooppareltjes
Zo zie je maar weet, dat de afdankertjes van een ander niet altijd het stempel ‘troep’ verdienen. Met soms wat kleine aanpassingen zijn ze een tweede leven meer dan waard. In een volgende blog laat ik je nog meer kringlooppareltjes zien. Heb je zelf een mooi pareltje in huis? Deel het hieronder, want ik laat mij graag inspireren door jou.

Tot snel, Astrid

Astrid Mensink

Related Posts

Oud nachtkastje, nieuw uiterlijk

Oud nachtkastje, nieuw uiterlijk

Maria met een blijvende herinnering

Maria met een blijvende herinnering

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *