Maria met een blijvende herinnering

Maria met een blijvende herinnering

Ik houd ervan hoekjes te creëren in mijn huis en daarvoor struin ik heel wat koopjes af. Zo maak ik ieder jaar dankbaar gebruik van de periode na kerst. Vooral tuincentra hebben dan een extra grote aantrekkingskracht op mij. Eind 2017, begin 2018 – het exacte moment is mij ontschoten – vond ik een wit Mariabeeld bij Tuinland, dat inmiddels staat te pronken op de hoek van mijn schouw.

Houten rozenkrans
Om de gevouwen handen van Maria hangt een houten rozenkrans. Niet alleen mooi, maar ook een blijvende herinnering aan onze zomervakantie in Zuid Frankrijk. Nog thuis wist ik al dat ik op één van de vele brocante markten een rozenkrans wilde scoren. Aan de voet van het prachtige Villeneuve lez Avignon was het raak. Nog altijd tovert dat moment (en het afdingen in mijn gebrekkige Frans) een glimlach op mijn gezicht.  

Witte bloemen
Om het plaatje compleet te maken, moest er een glazen fles komen voor de bloemen die ik al naast Maria zag staan. De perfecte wens voor pakjesavond, waar Sint met een mooi exemplaar gehoor aan heeft gegeven. Nu vul ik de fles iedere keer met een groene tak en twee of drie verschillende witte bloemen. Ik heb even aan kunstbloemen gedacht, maar dat is het gewoon niet voor mij.

Mooi schilderij
Tijdens één van mijn vele bezoekjes aan een kringloopwinkel vond ik een mooie replica van een schilderij van Rembrandt. Het ‘meisje in het venster’ bleek onverwachts een mooie aanvulling op mijn Maria en de fles met bloemen. Samen met de verfijnde windlichtjes is dit hoekje van de schouw nu helemaal af. Stiekem kijk ik al naar het andere hoekje waar al wel wat staat, maar nog niet naar mijn zin.

Leuke koopjes
Ik weet zeker dat ook dat hoekje zal groeien. Dat ik op mijn struintochten langs rommelmarkten, kringloopwinkels en andere koopjes ongetwijfeld de perfecte aanvulling vind. Heb jij iets staan wat een mooi plekje in jouw huis verdient? Kijk dan voor inspiratie naar één van de vele woonprogramma’s, blader door de bladen en surf op het internet. Weet je wat je wilt? Ga dan op zoek en bedenk: het hoeft niet morgen al te staan.

Tot snel, Astrid

Astrid Mensink

Related Posts

Oud nachtkastje, nieuw uiterlijk

Oud nachtkastje, nieuw uiterlijk

Kringloop op een dienblaadje

Kringloop op een dienblaadje

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *