Oud nachtkastje, nieuw uiterlijk

Oud nachtkastje, nieuw uiterlijk

Grenen meubelen. Toen ik ruim 25 jaar geleden het ouderlijk huis verliet, waren ze helemaal in. En dus waren de meeste meubelen in mijn eerste eigen huis van grenen: de eettafel en buffetkast, de salontafel en tv-kast, het bed en de nachtkastjes. Inmiddels zijn de meeste meubelen vervangen, maar naast de boxspring staan nog altijd de oude grenen nachtkastjes. Wel heb ik ze met een likje krijtverf en nieuwe knopjes een heel nieuw uiterlijk gegeven.

Krijtverf vintage blue
Op mijn slaapkamer werk ik met verschillende blauwtinten en dus kocht ik bij Kwantum een groot blik Ashford & Sons krijtverf in de kleur vintage blue, een rolletje en een kwast. Weer thuis kon het schilderwerk beginnen en dat is met krijtverf echt een fluitje van een cent. Schuren is niet nodig, wel heb ik de nachtkastjes eerst goed afgenomen met een vochtige doek. De grenen knoppen gingen van de laatjes en wat oude kranten op de grond. Meer voorbereiding was niet nodig.

Alleen zichtbare delen
In mijn zonnige achtertuin heb ik eerst de vier laatjes met het rolletje van een dun laagje krijtverf voorzien. Vervolgens waren de twee nachtkastjes zelf aan de beurt. De ronde poten ben ik met de kwast te lijf gegaan. Om het mijzelf makkelijk te maken heb ik alleen de zichtbare delen blauw gemaakt. In de zon droogde de eerste laag snel op en dus kon de tweede laag er nog dezelfde middag op. Tevreden met het resultaat gaf ik de krijtverf tot de volgende dag om goed te drogen.

Porseleinen knoppen
Voor een speels effect heb ik beide nachtkastjes van twee verschillende knoppen voorzien. De ene knop is lichtblauw met witte stippen, de andere lichtblauw met witte strepen. Natuurlijk heb ik de grenen knoppen bewaard voor een volgend project. Wat dat project zal zijn, weet ik nog niet. Wel weet ik dat ik heel blij ben met mijn nachtkastjes, die als twee ware pronkstukken naast mijn bed staan.

Tot snel, Astrid

Astrid Mensink

Related Posts

Kringloop op een dienblaadje

Kringloop op een dienblaadje

Maria met een blijvende herinnering

Maria met een blijvende herinnering