Rabarbermoes uit grootmoederstijd

Rabarbermoes uit grootmoederstijd

Het is half juni en nog altijd geven de rabarberplanten in mijn moestuin van die mooie rode stengels en dus kan ik het niet laten nog maar eens de keuken in te duiken. Met dit simpele recept van rabarbermoes hoop ik deze heerlijke groente uit grootmoederstijd ook op jouw eettafel terug te brengen.

Wat heb je nodig?
500 gram schoongemaakte en aan stukjes gesneden rabarber | 50 gram suiker | een flinke scheut water | eventueel een beetje kaneel voor de liefhebber

Goed wassen
Zo simpel als het recept met dit beperkte aantal ingrediënten lijkt, zo simpel is het ook. Je hoeft de rabarberstengels niet eens te schillen. Alleen goed wassen en een klein stukje van beide uiteinden afsnijden is voldoende. Zie je wat plekjes? Snijd deze dan ook even weg.

Regelmatig roeren
Als je de stengels in stukjes van zo’n drie centimeter hebt gesneden, doe je ze samen met een flinke scheut water in de pan. Eenmaal aan de kook zet je het vuur laag en blijf je regelmatig roeren. Als de rabarber uit elkaar begin te vallen, voeg je de suiker en eventueel de kaneel toe. Nog even laten pruttelen (vergeet niet regelmatig te roeren) en klaar is de rabarbermoes.

Lekker toetje
Bij ons komt de rabarbermoes niet direct op tafel. Eerst even afkoelen om vervolgens in de koelkast te wachten tot wij aan het toetje toe zijn. Rabarbermoes is namelijk heel erg lekker in de yoghurt. Gaan we op de speciale momenten voor een wat luxer toetje dan is de combinatie van een plak cake, bolletje roomijs en flinke schep rabarbermoes een grote hit. Ojee, zou ik toch bijna de dot slagroom vergeten…

Eet smakelijk en tot snel, Astrid

Astrid Mensink

Related Posts

Een pakketje verse tomatensoep

Een pakketje verse tomatensoep

Volkoren brood uit eigen oven

Volkoren brood uit eigen oven

Courgettesoep met gerookte zalm

Courgettesoep met gerookte zalm

De lekkerste plaattaart met flespompoen

De lekkerste plaattaart met flespompoen