Een pakketje verse tomatensoep

Lekker lang kokkerellen met verse ingrediënten. Echt een feestje, maar ook tijdrovend. Gelukkig vind je in de supermarkt verspakketten, waarmee je in een handomdraai een lekkere verse maaltijd op tafel zet. Favoriet bij ons thuis is de verse tomatensoep. Voor dit blog heb ik het verspakket van de Albert Heijn gebruikt, maar ook andere supermarkten hebben tomatensoep en andere gerechten in een verspakket samengebracht.

Juiste hoeveelheid
In het verspakket vind je de meeste ingrediënten in precies de juiste hoeveelheid. Voor deze tomatensoep zijn dat één winterpeen, één grote ui, drie tenen knoflook, een paar takjes tijm, een klein blikje tomatenpuree, twee runderbouillonblokjes en zeven tomaten. Je hoeft zelf alleen wat olijfolie, water en peper toe te voegen. Met verder een soeppan, pollepel, snijplank, scherp mes en staafmixer is het bereiden van deze tomatensoep echt een fluitje van een cent.

Snijden, schillen en pellen
Eerst is de winterpeen aan de beurt: kop en kont eraf, dun schillen en in plakjes snijden. Dan de ui en knoflook: kop en kont eraf, velletjes pellen en in stukken snijden. Echt heel fijn is niet nodig, want straks komt de staafmixer er nog aan te pas. Verwarm een flinke scheut olijfolie in de soeppan en fruit hierin de winterpeen, ui en knoflook zo’n vijf minuten op middelhoog vuur. Rits de tijmblaadjes van de takjes en doe deze met de tomatenpuree in de pan. Even roeren en weer door.

Meer water, minder zout
Tijd om het water toe te voegen. Op de verpakking staat 750 ml, maar ik ga altijd voor een liter. Van mij mag de soep namelijk wel wat minder zout. Weer even roeren, de twee runderbouillonblokjes erbij en dan het vuur hoog. Terwijl de soep z’n best doet om te gaan koken, snijd je de zeven tomaten in vier partjes. Verwijder bij alle partjes het harde middenstuk als een klokhuis bij een appel. Doe de partjes vervolgens in de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Smullen maar
Eenmaal van het vuur pureer je de soep met de staafmixer, wat peper uit de molen erbij en smullen maar. Zelf heb ik aan een grote kom verse tomatensoep meer dan genoeg, maar er zijn natuurlijk allerlei bijgerechten te verzinnen. Zo maak ik de kinderen echt heel blij met piadini gevuld met pesto, rauwe ham, tomaat, mozzarella en rucola. Nieuwsgierig naar dat recept? Houd dan vooral dit blog in de gaten.

Tot snel, Astrid